آکواریوم

ماهی گوپی و روش های نگهداری

ماهی گوپی و روش های نگهداری

هرآنچه لازم است برای پرورش ماهی گوپی بدانید

ماهی گوپی یکی از زیباترین ماهی های آب شیرین و آکواریوم است که طرفداران زیادی دارد. تکثیر ماهی گوپی نیز به راحتی انجام میشود و میتوان گونه های متفاوتی از این ماهی را به وجود آورد.

ماهی گوپی چیست؟ 

ماهی گوپی با نام علمی Poecilia reticulate یکی از انواع ماهی های زیبای آب شیرین و از محبوب ترین ماهی های آکواریومی است. آنها رنگارنگ، پر جنب و جوش، بسیار سرگرم کننده و سازگار با شرایط مختلف هستند. این ماهی در خانواده زنده زا ها قرار می گیرد . این ماهی ها با نام های مختلفی از جمله ماهی رنگین کمان و ماهی میلیون نیز شناخته میشوند.

 

ماهی گوپی از نظر شکل بسیار باهم متفاوت هستند و حتی در یک گونه خاص نمی توان دو قطعه مشابه پیدا کرد. ماهی گوپی ماده دارای رنگ خاکستری تیره است، حال آنکه گوپی نر بسیار خوشرنگ و با طرحهای متنوع است و باله های بزرگی دارد. گونه های مختلفی از ماهی گوپی وجود دارد که شما می توانید با تکثیر انواع جدیدی از آن به دست آورید.

 

با این حال، چیزی که بیشتر باعث محبوبیت این ماهی شده اینست که نگهداری آنها بسیار ساده تر از بسیاری از گونه های دیگر است.

 

نگاهی مختصر به خصوصیات ماهی گوپی

ماهی گوپی باردار,قیمت ماهی گوپی,دمای آب برای ماهی گوپی

ماهی گوپی یکی از ماهیان زیبای آب شیرین است

 

گوپی که اولین بار در سال ۱۸۶۶ توسط Robert John Guppy کشف شد یکی از ماهیان زیبای آب شیرین است با وجود اینکه اولین بار در سال ۱۸۶۶ این ماهی کشف شد اما قبل از آن هم گوپی ها توسط آلمانی‌ها شناخته شده بودند و چند سال بعد توسط آقای گوپی این ماهی معرفی شد.

 

گوپی‌ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ‌آمیزی زیبای دم و تکثیر حرفه‌ای برای به وجود آوردن اشکال و طرح‌های مختلف یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی آب شیرین محسوب می‌شوند که در تکثیر معمول و غیرحرفه‌ای هم از آنها به عنوان راحت‌ترین‌ها در تکثیر یاد می‌کنند.

 

گوپی‌ها در اصل بومی ونزوئلا، ترینیداد، شمال برزیل و گینه هستند ولی اکثر گوپی‌های در حال حاضر و موجود در مغازه‌های آکواریومی همگی دست‌ساز و بر اثر تکثیر موفق بین گوپی‌های مختلف به وجود آمده‌اند و به شما با قیمتی اندک و در بعضی نمونه‌های خاص به قیمت بالایی به فروش می‌رسند.

 

همه گوپی‌ها را به یک نام واحد “گوپی” می‌شناسند اما در نمونه‌های مختلف از نام‌های رایجی همچون گوپی پوست ماری، گوپی دم قرمز، گوپی دم آبی، گوپی دم خرگوشی، گوپی فانتزی و ….. نیز استفاده می‌کنند.

 

ماهی گوپی ها به دلیل تکثیر راحت و رنگ آمیزی زیبا یکی از ماهیان محبوب و دوست داشتنی آب شیرین محسوب میشوند. یکی از خصوصیات آنها تطبیق دادن خود با شرایط محیط و سازگاری با اکثر ماهیان صلح جوی آب شیرین می باشد. بطور کل ماهی گوپی ها دوست داشتنی و ایده ال برای نگهداری در آکواریوم می باشند.

 

انداره متنساب ماهی گوپی برای آکواریوم

ماهی گوپی,عکس ماهی گوپی,قیمت ماهی گوپی

تکثیر ماهی گوپی بسیار راحت است

 

در مقایسه با سایر ماهی های گرمسیری، برای گفتگو در مورد اندازه آنها می توان گفت که ماهی گوپی ها بسیار کوچک هستند. بسته به شرایط و ژنتیک، گوپی های ماده می توانند تا ۶ سانتی متر رشد کنند، در حالی که گوپی های نر در بزرگ ترین حالت ۳ سانتی متر هستند. آنها در طول ۶ ماه به بلوغ کامل می رسند.

 

ماهی گوپی ها بار زیستی (اصطلاحی که برای تعمیم میزان زندگی در آکواریوم به کار می رود) زیادی تولید نمی کنند بنابر این به فضای زیادی برای زندگی نیاز ندارند. با این وجود برای سالم نگه داشتن آنها باید حداقل فضای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهید. در روش های نگهداری آکواریوم گزینه های بسیار متداولی برای محاسبه تعداد ماهی هایی که می توانید در یک آکواریوم نگهداری کنید وجود دارد. برای مثال: ماهی هایی با اندازه ۳ سانتی متر/ یک گالن

 

تشخیص جنسی ماهی گوپی

ماهی گوپی ماده:

تکثیر ماهی گوپی,ماهی گوپی باردار,ماهی گوپی ماده

ماهی گوپی ماده پهن و بزرگ و گرد است

 

ماهی گوپی ماده پهن و بزرگ و گرد است. بدن ماهی ماده ساده و بی نقش و نگار است و جثه بزرگتری نسبت به نر دارد. در ماهی گوپی ماده حامله شکم متورم و زیر شکم خال سیاه وجود دارد که وضعیت بچه ها را نشان می دهد.

 

ماهی گوپی نر:

زمان بلوغ ماهی گوپی,طریقه نگه داری ماهی گوپی,ماهی گوپی نر

باله زیر شکم ماهی گوپی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است

 

باله زیر شکم ماهی گوپی نر بصورت پای تناسلی کشیده و باریک است.اندام ماهی نر لاغرتر، کوچک تر و باریک تر است. باله های ماهی نر بزرگتر و برافراشته تر است و دارای رنگهای گوناگون و نقش و نگار بیشتری است.

 

ماهی گوپی و غذای آن

غذا دادن به ماهی ها بخصوص ماهی های گوپی برای بسیاری از افراد سرگرم کننده است. وقتی به آکواریوم حاوی گوپی ها نزدیک می شوید می توانید مشاهده کنید که تمام ماهی های گوپی جمع می شوند و منتظر می مانند تا شما غذای آنها را داخل آکواریوم بریزید.

 

گوپی ها تنوع زیادی از مواد غذایی را می پذیرند. می توانید برای تغذیه آنها از مواد غذایی مثل پوسته های گیاهی، اسپیرولینا، مواد غذایی منجمد، غذای زنده یا حتی سبزیجات خام استفاده کنید. وقتی می خواهید برای گوپی های خود غذا تهیه کنید برای حفظ زیبایی و رنگ های ظاهری آنها بهتر است که از تنوع غذایی بسیار زیادی استفاده کنید.

 

فقط از یک نوع غذا برای تغذیه ماهی خود استفاده نکنید زیرا این امر به کمبود مواد مغذی بدن ماهی منجر می ‎شود. برای ایجاد تنوع در غذای مصرفی ماهیان خود، از کرم های خونی و غذاهای یخ زده مانند میگو استفاده کنید.

 

ماهی گوپی ها همچنین از سبزیجاتی مانند نخود فرنگی ، کاهو وخیار نیز تغذیه می ‎کنند . تعداد غذادهی ماهی گوپی یک یا دو بار در روز است و از ریختن مقدار ماده غذایی بیشتر از ظرفیت ماهی خود خودداری کنید.

 

تغذیه بیش از حد ماهی منجر به ایجاد مشکلات مختلف در سلامت ماهی و کیفیت آب آکواریوم می‎شود. با رعایت قوانین فوق، دیگر ماده غذایی اضافی در آکواریوم ته نشین نخواهد شد، با این حال در صورت ته نشین شدن آن ها، بهتر است با استفاد از توری آن ها را از آکواریوم دراورید.

 

طریقه نگهداری ماهی گوپی:

دمای آب برای ماهی گوپی,دمای آب برای ماهی گوپی,تعدادغذادهی ماهی گوپی

نگه داری ماهی گوپی کار سختی نیست

 

کار سختی نخواهید داشت و حتی اگر آنها را به صورت تک‌گونه نگهداری کنید می‌توانید در همان تانکی که از آنها نگهداری می‌کنید ماهی گوپی‌های خود را نیز در همانجا با کمی پیش‌بینی و تدابیر تکثیر کنید. بسته به تعداد ماهیان خود چه تک‌گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای آب را روی ۲۶ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای گوپی‌ها و اکثر ماهیان رایج آب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است.

 

برای تسریع در روند بلوغ در ماهی گوپی ها آنها را به مدت ۱۲ ساعت در روز زیر نور مهتابی قرار دهید. برای این که بلوغ بیولوژیک و فیزیولوژیک در ماهی های گوپی سریع تر انجام گیرد به دمای مناسب احتیاج است. برای رسیدن ماهی ها به بلوغ دمای ۲۶ درجه حدودا به مدت ۵ ماه می‌تواند موثر باشد و کاهش دما نیز زمان رسیدن به بلوغ در ماهی ها را افزایش خواهد داد.

 

بیماریها و درمان ماهی گوپی

ماهی گوپی، ماهیانی بسیار سخت هستند اما با این حال ممکن است دم بلند آن ها در معرض عفونت های قارچی قرار بگیرد .

 

بیماری ایچ نیز در بین ماهی گوپی شایع است. این یک بیماری است که در آن نقاط سفید رنگی بر روی پوست ماهی ایجاد می ‎شود که برای درمان آن از داروهای مخصوص در فروشگاه های حیوان خانگی استفاده کنید .

 

پوسیدگی باله و دم و پارگی آن ها نیز در میان این ماهی ها شایع است که با استفاده از دارو های مخصوص نیز می ‎توانید این بیماری را مداوا کنید.

 

تکثیر ماهی گوپی:

روشهای متعددی برای تکثیر گوپی تا به حال توسط افراد معرفی شده که در اینجا سعی میکنیم به پرکاربرد ترین ها بپردازیم.

 

روشهای تکثیر ماهی گوپی:

۱- استفاده از زایشگاه

۲- استتار گیاه طبیعی

۳- استتار مصنوعی

۴- مخزن تاریک

۵- سبد توری

 

۱٫ روش استفاده از زایشگاه برای تکثیر ماهی گوپی

تکثیر ماهی گوپی,بچه ماهی گوپی,زایشگاه ماهی گوپی

استفاده از زایشگاه یکی از روش های تکثیر ماهی گوپی است

 

در این روش از زایشگاه یا بهتره بگم از جعبه های پلاستیکی شفاف (آکریلیک یا …) که بصورت آماده در فروشگاههای آکواریومی یافت میشود استفاده میشود این زایشگاهها از دو قسمت تشکیل شده، قسمتی که ماهی گوپی ماده داخل آن قرار میگیرد و قسمتی که بچه ماهی به آن سمت هدایت میشود و بوسیله یک صفحه مشبک ویا دو صفحه که به شکل وی انگلیسی هستند از هم جدا میشوند.

 

برای انجام این نوع تکثیر باید زایشگاه را داخل تانک اصلی و یا یک تانک جانبی با شرایط محیطی دقیقا مشابه تانک اصلی قرار دهید سپس ماهی گوپی آماده زایمان را با در نظر گرفتن شرایط ایمنی به زایشگاه منتقل کنید و درپوش آن را قرار داده تا ماهی به بیرون نپرد سپس عمل زایمان بسته به اینکه ماهی جدا شده چقدر آماده زایمان باشد از همان هنگام انتقال تا چند روز آینده انجام میپذیرد و بچه ماهیها پس از تولد با عبور از جدار جدا کننده از دسترس ماهی ماده خارج میشوند.

 

پس از پایان عمل زایمان باید ماهی گوپی ماده را به تانک اصلی منتقل کنید (بهتر آن است که ماهی ماده تا چند روز در تانک جدا با غذای مقوی تغذیه شود) و با خارج کردن جداره های جدا کننده زایشگاه، فضای بیشتری را برای بچه ماهیها ایجاد کنید و پس از حد اکثر ۱۰ روز اگر داخل تانک اصلی مکانی برای مخفی شدن بچه ها وجود دارد بچه ها را در تاریکی (به دلیل اینکه تا قبل از رفتن به پناه گاه مورد حمله بقیه ماهیها قرار نگیرند) به تانک اصلی انتقال دهید و اگر تانک جدا گانه ای موجود هست انتقال به آن تانک انجام گیرد.

 

۲٫ روش استتار گیاه طبیعی برای تکثیر ماهی گوپی:

بچه ماهی گوپی,زمان بلوغ ماهی گوپی,تکثیر ماهی گوپی

تکثیر ماهی گوپی و نگه داری از بچه ماهی گوپی

 

کار سختی نخواهید داشت و حتی اگر آنها را به صورت تک‌گونه نگهداری کنید می‌توانید در همان تانکی که از آنها نگهداری می‌کنید، ماهی گوپی‌های خود را نیز در همانجا با کمی پیش‌بینی و تدابیر تکثیر کنید. بسته به تعداد ماهیان خود چه تک‌گونه و چه به صورت جمعی با سایر ماهیان تانک مناسبی را در نظر بگیرید و دمای آب را روی ۲۶ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و پ-هاش را نیز خنثی در نظر بگیرید که برای ماهی گوپی‌ها و اکثر ماهیان رایج آب شیرین دما و پ-هاش مناسبی است.

 

پوشش گیاهی برای تانک گوپی‌های شما بهترین دکوربندی برای آنهاست و ماهی گوپی‌ها از شنا بین گیاهان لذت خواهند برد و اگر این گیاهان از نوع طبیعی انتخاب شود برای آنها بسیار مطلوب‌تر است.

 

اگر ماهی گوپی‌ها را به صورت تک گونه نگهداری می‌کنید و می‌خواهید در همان تانک نگهداری، گوپی‌ها را نیز تکثیر کنید تا می‌توانید از گیاهان متراکم در کف آکواریوم خود استفاده کنید تا نوزادان در کف بین گیاهان مخفی شوند تا از صدمه دیدن آنها از طرف والدین خودداری شود زیرا برخلاف ماهی گوپی ماده، ماهی گوپی نر تمایل زیادی به خوردن بچه ها دارد.

 

بعد از اینکه تانک موردنظر از گیاهان طبیعی دکربندی شد دیگر کار تموم شده است و با ایجاد شرایط مناسب عمل لقاح انجام شده و چند روز بعد شاهد به دنیا آمدن بچه ماهی گوپی ها خواهید بود و بچه ماهی گوپی ها به کف و زیر گیاهان و کورها پنهان میشوند. البته ریسک این روش زیاد است و ممکن است در آخر بچه ماهی گوپی زیادی برای شما باقی نماند.

پاسخ به ۱۸ سوال متداول درباره گوپی

سوال ۱: چه مقدار طول می کشد تا گوپی ها آماده تکثیر شوند ؟
ماده ها طی سه ماه بالغ می شوند ،شاید در آب های گرم بلوغ زودتر صورت بگیرد.بلوغ جنسی نرها کمی زودتر صورت می گیرد.نرهای در حال پرورش بعد از چند هفته باله مخرجی شان نوک تیز میشود که به آن gonopodium می گویند.خیلی وقت ها یک نر نا مرغوب و با بدترین صفات ماده ها را باردار میکند،و تمام شانس موجود برای اصلاح نژاد را از بین می برد. این دلیل خوبی است نر ها و ماده ها را قبل از ظاهر شدن gonopodium جدا کنیم.

سوال ۲: آیا گوپی من حامله است؟خال زایمانی(gravid spot) چیست ؟
اگر ماده شما کنار نر هایی دیگری قرار گرفته باشد، آنگاه احتمال دارد حامله شده باشد. ماده های موجود در مغازه های آکواریومی معمولا حامله هستند . نشانه های حاملگی : شکم بزرگ و باد کرده، نمای جعبه مانند از جلو، و خال زایمانی تیره می باشد.به هنگام زایمان خال زیر شکم ماهی، شبیه شیشه زنگ زده می شود. بعضی اوقات در روزهای نزدیک به زایمان شما می توانید چشم های بچه های متولد نشده را شبیه نقطه های کوچک سیاه ببینید.

سوال ۳: چه موقع گوپی من زایمان خواهد کرد؟
تشخیص دقیقی وجود ندارد. شما باید همیشه چشمتان به ماهی باشد تا چه وقت شکمش بزرگتر یا خال زایمانی آن تیره تر خواهد شد،زیرا واقعا راه مطمئنی وجود ندارد. بعضی اوقات ماده ای که زایمانش نزدیک است به گوشه نشنی و انزوا علاقه پیدا میکند،اگر شما می دانید ماهی تان آخرین بار چه موقع زاییده است شما میتوانید انتظار زایمان دیگری را طی ۴ هفته ی آینده یا زمانی در همین حدود داشته باشید.

 

سوال ۴: من چگونه باید بچه ها را نجات دهم؟
بهترین راه، راه اندازی یک تانک مجزا با گیاهان طبیعی یا مصنوعی با یک فیلتر کوچک است. قبل از اینکه ماده بچه ها را رها کند آن را در تانک قرار دهید، تا بچه ها به هنگام به دنیا آمدن پوشش کافی برای مخفی شدن داشته باشند.ماده از آن جایی که بسیار گرسنه است، اغلب وقتی آن ها را ببیند مثل یک وعده غذایی می خورد.

سوال ۵: چه طور و کی می توانم بگویم علایم جنسی ظاهر شده؟
پاسخ این سوال،چه باور بکنید یا نه،در یک هفتگی است! فقط نگاه کنید ، ماده ها خال زایمانی دارند، از یک ذره بین و چراغ قوه استفاده کنید.حالا آن ها را جدا کنید ،اگر این سوال برایتان پیش آمد که یکی از گوپی نر است یا ماده آن را با نر ها نگه داری کنید. این را به خاطر داشته باشید تا زمانی که باله مخرجی نر ها نوک تیز نشده هیچ ضرورتی ندارد نر وماده را از هم جدا کنید. تا زمانی که gonopodium ظاهر نشده باشد نر نمی تواند ماده ها را باردار کند.
سوال ۶: چطور می توانم مطمئن شوم پدر بچه ماهی ها کدام نر است؟
این غیر ممکن است، به خاطر اینکه ماده میتواند اسپرم را به مدت ۴ ماه و بعضی اوقات ۸ ماه ذخیره کند و زایمان فقط از یک لقاح (فوق بارداری) صورت می گیرد (مگر اینکه یک ماده باکره خریده باشید ودر تانک شما حامله شده باشد). اگر ماده دوباره لقاح را سر وقت انجام دهد بچه ها خودش(خود لقاحی) را می زاید برای اینکه زایمان بعدی مال نر باشد اسپرم نر باید غلبه کند
سوال ۶: چطور می توانم مطمئن شوم پدر بچه ماهی ها کدام نر است؟
این غیر ممکن است، به خاطر اینکه ماده میتواند اسپرم را به مدت ۴ ماه و بعضی اوقات ۸ ماه ذخیره کند و زایمان فقط از یک لقاح (فوق بارداری) صورت می گیرد (مگر اینکه یک ماده باکره خریده باشید ودر تانک شما حامله شده باشد). اگر ماده دوباره لقاح را سر وقت انجام دهد بچه ها خودش(خود لقاحی) را می زاید برای اینکه زایمان بعدی مال نر باشد اسپرم نر باید غلبه کند

سوال ۷: گوپی ها چه وقت رنگ دهی را شروع می کنند؟
این فقط به ژنتیک ربط دارد. بعضی صفات زودتر از دیگری بروز می کنند. برای نمونه،بعضی ماهی های دم قرمزهیچ رنگ قرمزی را تا ۶ هفتگی نشان نمی دهند نژاد های مسکویی تا ۶ هفتگی اساسا رنگ های خود را نشان می دهند یا نرهای نیمه سیاه(HB) ساقه ی دمی شان در یک هفتگی سیاه می شود همچنین سرعت پیشرفت رنگ گیری متفاوت است. اگر بچه ها در آب سرد با تعویض آب کم و فقط با غذای خشک نگه داری شوند، بلوغ آن ها با سرعت کمتری انجام می شود.

 

سوال ۸: چه زمانی مناسب است تا بچه ها را در کنار بزرگتر ها قرار داد؟
بعضی ماهی بازان که می خواهند بچه ها را با حداکثر استعدادشان بزرگ کنند هرگز بچه ها را با بزرگتر ها مخلوط نمی کنند،به هر جهت، طی آزمایش هایی که به مدت طولانی انجام شده است ماهی های مسن تر نوعی فرمون (ماده شیمیایی)رها میکنند که از رشد بچه ماهی ها جلو گیری می کند. همچنین ماهی های بزرگ فضولات بیشتری نسبت به ماهی های جوان تولید میکنند. و معمولا رقابت کردن بچه ها با بزرگتر ها سخت می شود، غذا دهی بیشتر حقیقتا باعث پایین آمدن کیفیت آب می شود.
چون جواب سوال با رعایت ایمنی بود،ولی شاید کسی بخواهد بداند چه وقت بچه ها می توانند در تانک ماهی های بزرگ جان سالم بدر ببرند. این سوال اشخاصی است که تانک مجزایی برای بالغ کردن بچه ها ندارند. فرض میکنیم در تانک هیچ ماهی گوشت خوار یا مهاجمی وجود ندارد،بچه ها می تواند در آن تانک با ماهی های بزرگتر زندگی کنند به شرط این که به اندازه کافی بزرگ شده باشند و به اندازه ای کوچک نباشند که آگاهانه به غذا تبدیل شوند،آن ها را با گوپی های بزرگ مقایسه کنید. با وجود تفاوت های رشدی هیچ سن مشخص شده ای وجود ندارد.

سوال ۹: گوپی به چه نوع تانکی نیاز دارد؟
بعضی اشخاص که گوپی را نمی شناسند فکر میکنند ۱ یا ۳ گالن)۴٫۵یا ۱۴ لیتر) آبکافی است در صورتی که این اشتباه است.
گوپی بسیار فعال است و به فضا نیاز دارد، به علاوه فضای مناسب این امکان را برای شما به وجود می آورد که از دیدن رنگ های حیرت انگیز ماهی و با تمام درخشش استفاده کنید. گروهی متشکل از سه نر و دو ماده کمترین مقدار است،و برای همین تعداد نیز شما حداقل به تانکی با حجم ۴ تا ۵ گالن (۱۸ تا ۲۳ لیتر)نیاز دارید

سوال ۱۰: نگهداری گوپی چقدر سرمایه می خواهد؟
لازم نیست سرمایه زیادی برای راه اندازی تانک گوپی خرج کنید. همه ی چیزی که نیاز دارید شامل یک تانک (برای شروع من یک تانک ۱۰ یا ۲۰ گالنی (۴۵ یا ۹۰ لیتری)را پیشنهاد می کنم زیرا دوام بیشتری را نسبت به اشتباهاتی که در آکواریوم های کوچک اتفاق می افتد فراهم می کند)،یک فیلتر و در صورت امکان یک بخاری.بعضی اشخاص با خرید تانک و لوازم دسته دوم سود زیادی می کنند. یاد آوری می کنم تانک بزرگتر برای ماهی شما بهتر است، بنابراین بزرگترین سایزی را که می توانید تهیه کنید.

سوال ۱۱: گوپی ها به چه گیاهان ودکوری نیاز دارند؟
گوپی ها به گیاه و بستر شنی نیاز ندارند آن ها حتی به فیلتر های قوی نیز نیاز ندارند. از سوی دیگر فیلتر های جعبه ای درونی که با پمپ هوا کار کند هم برای فیلتر بیولوژیکی و مکانیکی مناسب است و هم برای هوا دهی(برای تانک ۵ تا ۱۰ گالن) شما میتوانید فیلتر را از زغال چوب پر کرده وبرای سنگین شدن آن در کفش سنگ مرمر بریزید. طرف بیرنی کف تانک را با یک رنگ تیره، رنگ کنید(مشکی انتخاب خوبی است). این کار یک سطح صاف و عرصه ای بدون سنگ های ریز که فضولات را جمع کند یا مانع از بازیابی غذا هایی که شما برای گوپی هایتان می ریزید را برای گوپی هایتان فراهم می کند.همچنین سطح صاف برای استراحت شبانگاهی گوپی بسیار مناسب تر از بستر سنگی است! این تمیز ترین راه نگه داری گوپی ها است.

سوال ۱۲: چند وقت پس از راه اندازی آکواریوم می توانم ماهی اضافه کنم؟
در یک آکواریوم ۶ هفته طول می کشد تا چرخه ای سالم و امن برای انواع ماهی ها ایجاد شود.اگر شما ماهی ای را برای شروع چرخه انتخاب کرده اید راه هایی وجود دارد که جان سالم به در ببرد: اضافه کردن مکمل های باکتریایی چرخه، هوا دهی زیاد(تلاطم در سطح آب)و سیفون آب روزانه به مقدار ۱۰ تا ۲۰ درصد از طریق مکش . ابتدا تعدادی ماهی ارزان قیمت اضافه کنید و کم کم تعداد ماهی ها را افزایش دهید. همچنین شما می توانید چرخه ی بدون ماهی(fishless) را انتخاب کنید که می تواند جان اولین ماهی های شما را نجات دهد.

سوال ۱۳: از چه نوع فیلتری باید استفاده کنم؟
یک تانک ۱۰ گالنی(۴۵ لیتری)می تواند یک فیلتری جعبه ای بزرگ یا یک فیلتر خارجی برقی داشته باشد، و هر تانک بزرگتر از ۱۰ گالون نیازمند یک فیلتر برقی است . فیلتر پیشنهادی من Aqua Clear است . یک Aqua Clear کوچک برای ۱۰ گالنی و ۱۵۰ آن برای تانک ۱۵ یا ۲۰ گالنی (۶۸ یا ۹۰ لیتری) مناسب است. نیازی نیست که مدیای فیلتر را به طور مداوم تعویض کنید،اسفنج ها را چند سال یک بار(فقط با آب تانک بشورید)،ذغال به عنوان مدایا ضروری نیست. اگر میتوانید از یک سنگ هوا نیز به همراه فیلتر برقی استفاده کنید. آن ها به مقدار زیادی هوادهی انجام می دهند البته هوادهی بیشتر بهتر است.
من استفاده از فیلتر زیر شنی را برای تانک گوپی ها پیشنهاد نمی کنم، وقتی شما آن ها را تمیز می کنید مشکلاتی برایتان به وجود خواهند آورد، آن ها واقعا برای تمیز کردن آکواریوم کافی نیستند.به هر حال هنگامی که من از فیلتر زیر شنی استفاده کردم ماهی ها در موقیعیت فوق مرگ قرار گرفتند.

سوال ۱۴: چند وقت یکبار فیلتر را تمیز کنم و بهترین راه چیست؟
فیلتر های درونی جعبه ای می بایست وقتی تمیز شوند که ابریشم موجود در آن ها تماما شروع به قهوه ای شدن می کند. این بستگی دارید به تعداد ماهی های شما در واحد گالن و اینکه نگه داری از تانک به چه صورت انجام می گیرد، ولی نباید بیشتر از هفته ای یک بار تمیز شود
من با این راه فیلتر هایم را تمیز می کنم:فیلتر را بیرون می آورم و مقدار زیادی از ابریشم آن را تعویض می کنم،با دقت بخشی از ابریشم کار کرده را بین ابریشم های نو قرار می دهم تا مقدار زیادی از باکتری های مفید را حفظ کنم و در تشکیل کلونی در مدایا جدید کمک کنم. این بهترین راه برای نگه داشتن باکتری های چرخه است که آمویناک حاصل از مواد دفعی ماهی ها بر طرف میکنند. اگر شما از زغال اکتیو یا زغال چوب در آکواریوم استفاده میکنید می بایست آن را با آب آکواریوم بشورید(کلر موجود در آب شیر باکتری ها را می کشد)و آن ها را هر ماه تعویض کنید.
مدایا فیلتر برقی هر هفته باید شسته شده و هر ماه به صورت کامل تعویض شوند، از تماس آن ها با آب کلر دار خوداری کنید.

سوال ۱۵: آبا من به بخاری نیاز دارم؟
بخاری ها گران قیمت هستند،بنابراین این یک سوال رایج است معمولا جواب بله است. یک گوپی می بایست با درجه حرارتی با میانگین ۷۰ درجه فارنهایت(۲۱ درجه سانتی گراد) نگه داری شود. اگر شب ها دما بیشتر از ۴ درجه کم می شود من به شما پیشنهاد می کنم از یک بخاری استفاده کنید. پایین آمدن شدید دما استرس زا است و میتواند در نهایت مشکلاتی مثل ایک(سفیدک)به وجود آورد. اگر برای مثال دمای تانک شما در روز ۸۲ درجه فارنهایت(۲۸ درجه سانتی گراد)(خیلی گرم) باشد و دما در شب تا ۷۶ درجه فارنهایت(۲۴ درجه سانتی گراد) پایین می آید،شما باید مطمئن شوید دما بیشتر از ۳ درجه پایین نمی آید در غیر این صورت باید از بخاری تان استفاده کنید.

سوال ۱۶: چند وقت یکبار باید به ماهی هایم غذا بدهم؟
بچه ها باید روزانه چند نوبت غذا دهی شوند.برای رشد بهتر سعی کنید آن ها را با غذای زنده تغذیه کنید
به بزرگتر ها باید کمتر غذا داده شود،با رژیمی که کمترین مقدار چربی را داشته باشد. دو یا سه بار غذا دهی در روز برای گوپی بالغ کافی است و غذادهی ها باید نسبتا کم باشد.

 

سوال ۱۷: آیا من می توانم گوپی هایم را بفروشم؟
تعدادی از ماهی فروشی ها ماهی های شما را می خرند با این وجود تعدادی نیز این کار را نمی کنند.
پرورش گوپی با این قصد فکر خوبی نیست،برای اینکه شما فقط یک سوم مبلغ ماهی را دریافت می کنید و آن ها می بایست کاملا به بلوغ رسیده باشند. به همین علت معمولا ارزش این را ندارد که هزینه و تلاشی برای پرورش گوپی انجام شود. با این وجود اگر شما فضای کافی برای پرورش گوپی دارید ، ماهی های اضافه خود را بفروشید و یا در درجه اول با وسایلی که می تواند هزینه پرورش گوپی ها را جبران کند معامله کنید.

سوال ۱۸:چه ماهی هایی را می توانم با گوپی نگه داری کنم؟
ماهی های صلح جوی دیگری که تحمل زندگی در محیط تانک گوپی ها را دارند.برای مثال اگر سختی آب شما بالا است که گوپی ها این را دوست دارند نمی توانید از خانواده تترا یا گونه ها ی آب های نرم استفاده کنید. اگر شما از نمک در تانک گوپی استفاده می کنید ماهی هایی را انتخاب کنید که از این شرایط لذت می برند یا می توانند این شرایط را تحمل کنند.واقعا می توان کریدوراس ها را در زمره تمیز کنندگان غذا های ناخواسته می توان با گوپی ها نگه داری کرد. من فهمیدم که نمک بر روی آن ها تاثیر ندارد. همچنین زنده زا های دیگری مثل مولی ها و پلاتی ها نیز به خوبی با گوپی ها نگه داری می شوند. هرگز ماهی های پرخاشجو مثل بتا ها که ممکن است علاقه داشته باشند به گوپی ها حمله کنند را با آن ها نگه داری نکنید. گوپی ها حقیقتا با گونه های دیگر جفت نمی خورند، اما گوپی های اهلی با گوپی های وحشی جفت می خورند.
بهترین حالت گوپی ها در تانک های مخصوصشان نمایان می شود چون نرها به دلیل سایز بدن ودم کشید از ماهی های دیگر کندتر شنا می کنند نمی توانند برای غذا با ماهی های دیگر رقابت کنند و اغلب مورد پرخاشگری گونه های دیگر قرار می گیرند. هر وقت ماهی جدیدی (گوپی یا ماهی دیگر پس از طی کردن دوره قرنطینه) به تانک اضافه کردید ببینید آیا دعوایی صورت می گیرد یا نه.

نحوه تکثیر ماهیان زنده زا گوپی

گوپی، از جمله جذاب ترین و متنوع ترین ماهی های آکواریومی است. روش تولید مثل این ماهی، بسیار عجیب و بی نظیر است. تنوع نژادی ماهی گوپی بسیار بالا است. گوپی، از جمله ماهیان آب شیرین به شمار می رود. نگهداری از ماهی گوپی بسیار آسان است. ماهی گوپی نر، باله های زیبا و کشیده ای دارد. باله های ماهی ماده کوچکتر است. اندازه ماهی گوپی نراز ماهی گوپی ماده کوچکتر است و باله پایینی آنها از باله پایینی ماهی ماده تیزتر است. ماهی گوپی در هر ماه، حداقل یک بار تولید مثل می کند. برای تکثیر ماهی گوپی روشهای مختلفی وجود دارد. برای تکثیر ماهی گوپی باید تعدادی ماهی نر را در کنار تعدادی ماهی ماده انداخت. ماهی ها در اثر مجاورت با هم، اقدام به عمل لقاح خواهند کرد. پس از اینکه نشانه های بارداری را در ماهی های ماده دیدید، بهتر است آنها را به تانک دیگری منتقل کنید.

چگونه می توان فهمید که ماهی گوپی باردار شده است؟

از طریق نشانه هایی چون بزرگ شدن و ورم کردن شکم ماهی، دوری از گیاهان، شنا در قسمتهای پایینی آکواریوم و پررنگ شدن قسمت مخرج ماهی ماده می توانید به باردار بودن ماهی گوپی پی ببرید. تغییر رنگ قسمت بالایی مخرج ماهی گوپی، از جمله نشانه هایی است که در تشخیص بارداری آنها به شما کمک می کند. هرچه ماهی ها به دوران فارغ شدن نزدیک تر شوند، مخرج آنها پررنگ تر می شود. اگر دیدید مخرج ماهی، خاکستری مایل به سیاه شده است؛ یعنی رشد جنین کامل شده و ماهی آماده زایمان کردن است

وقتی زمان زایمان ماهی گوپی فرا می رسد، باید چه کارهایی را انجام دهید؟

بعد از طی شدن چرخه رشد جنین، باید به فکر راهی برای فارغ شدن ماهی مادر باشید. برای این کار شما به زایشگاه نیاز دارید. زایشگاه، محفظه ای شیشه ای اشت که توسط یک جدا کننده، به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم می شود. در قسمت بالایی زایشگاه ماهی ماده قرار می گیرد. زایمان ماهی گوپی، بین ۲ تا ۳ ساعت طول می کشد. بعد از زایمان، بچه ماهی ها، از طریق سوراخی کوچک به قسمت پایینی محفظه می روند.

چرا زایشگاه ۲ بخش مجزا دارد؟

چون ماهی های گوپی، علاقه زیادی به خوردن نوزادان خود دارند! با کمک زایشگاه، بعد از تولد فرزندان می توانید ماهی ماده را به آکواریوم اصلی منتقل کنید . بچه ماهی ها را در آکواریوم دیگری بیندازید تا مدتی در امان باشند و کمی بزرگ شوند. ۲ تا ۳ هفته صبر کنید تا نوزادان گوپی بزرگ شوند. هر زمان که احساس کردید جثه بچه ماهی ها از اندازه دهان والدینشان بزرگتر شده اند، آنها را به درون آکواریوم اصلی بیندازید. در این زمان، ماهی های دیگر نمی توانند بچه ها را بخورند و خطری نوزادان گوپی را تهدید نمی کند.

برای زایمان و تکثیر ماهیان زنده زا، از روشهای دیگری چون نخزن تاریک، استتار مصنوعی و استتار گیاه طبیعی نیز استفاده می شود؛ اما زایمان در زایشگاه، امنیت بیشتری برای ماهی مادر و نوزادان دارد. اگر ماهی گوپی در آکواریوم زایمان کرد، حتما باید چندین گیاه و وسیله تزئینی مانند مرجان داخل آکواریوم قرار دهید تا نوزادان داخل آنها قرار بگیرند و جانشان در امان بماند.

 

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

  1. میشه ماهی نرو جدا کنیم بعد داخل یک تنگ کوچیک انداخت تا بچه ها با مادر
    بزرگ بشن

  2. سلام و خسته نباشد
    برای اینکه بچه ماهی گوپی نر به دنیا بیا باید چه نکاتی را در نظر داشته باشیم.
    بچه گوپی های من اکثرشان ماده به دنیا میایند.
    درجه اب کمتر باشه بهتر است یا بیشتر از ۲۶ یا ۲۸ درجه…
    ممنون میشم اگر راهمایی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا